Baranyi Krisztina és ellenfele közötti feszültség Ferencvárosban

Baranyi Krisztina, Ferencváros független polgármestere, egy videóban viccesen utalt arra, hogy Gegesy Ferenc, a kerület polgármesterjelöltje Gyurcsány Ferenchez ment egyeztetni. Gyurákovics Andrea, a Fidesz–KDNP jelöltje osztotta meg ezt a videót közösségi oldalán.

A IX. kerületi politikai helyzet egyre feszültebbé válik, miután Baranyi Krisztina kihívót kapott Gegesy Ferenc személyében. Gyurákovics Andrea, a Fidesz helyi jelöltje egy videót tett közzé, amelyben Baranyi Krisztina arról beszél, hogy hallomások szerint Gegesy Ferenc a Demokratikus Koalíció elnökéhez, Gyurcsány Ferenchez ment egyeztetni. Baranyi Krisztina szerint csak viccből kérdezte meg Gegesy-t, aki meglepő módon megerősítette, hogy valóban Gyurcsányhoz ment tárgyalni.

A feszültség nem új keletű, hiszen nemrég Gyurákovics Andrea hozott nyilvánosságra egy másik videót is, amelyben bejelentette, hogy nyomozás folyik Baranyi Krisztina ellen. A nyomozás tárgya a Ferencvárosi Önkormányzat és annak képviselője, Baranyi Krisztina tevékenysége, amelyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupcióellenes alosztálya vezet. A vizsgálatot a FEV9 Zrt. és a Bérleményüzemeltető Kft. működésével kapcsolatban indították. Gyurákovics Andrea szerint Baranyi, aki korábban átláthatóságot és tiszta kezet ígért, jelenleg nyomozás alatt áll.