Több hullámban érkezik a zuhé – Megszólaltak a meteorológusok

A HungaroMet Zrt. előrejelzése szerint pénteken több és erősebb zivatarokra kell számítani, amelyek több hullámban érkezhetnek.

Péntekre virradó éjszaka a gomolyfelhők többségében összeesnek, és a záporok, zivatarok gyakorisága is csökken, de a déli országrészben még előfordulhatnak csapadékgócok. Éjszaka a felhőzet délnyugatról növekszik, és a Dunántúl nyugati részén hajnalban eső, zápor is várható. A szél többnyire mérsékelt marad, de zivatarok környezetében erősödhet. Az éjszakai hőmérsékletek 10 és 16 fok között alakulnak.

Pénteken délnyugatról vastagabb felhősáv érkezik, amely szakadozik és gomolyosodik, így a nap több órára kisüthet. Több helyen, több hullámban kell számítani záporra, zivatarra, délután délnyugaton akár heves zivatar is kialakulhat. A délies szél megélénkül, zivatarok környezetében viharos széllökésekre kell készülni. A nappali hőmérséklet 22 és 29 fok között várható.

Szombaton a gomolyfelhők és fátyolfelhők mellett sok napsütés ígérkezik, de több helyen záporeső, zivatar is kialakulhat, helyenként felhőszakadással, jégesővel. A szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik, zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 10 és 17 fok között, napközben 22 és 28 fok között alakul.

Vasárnap gomoly- és fátyolfelhők mellett sok napsütés várható, csupán néhol alakulhat ki zápor, zivatar. A szél többfelé megélénkül, helyenként megerősödik, a délnyugati, nyugati irányból. A minimum hőmérséklet 8 és 15 fok között, míg a maximum hőmérséklet 23 és 29 fok között várható.