Csonka András véleménye a választások fontosságáról

Csonka András színész az RTL-nek adott interjújában hangsúlyozta, hogy csak azok gyakorolhatnak kritikát, akik részt vesznek a választási folyamatban és leadják szavazatukat.

A közelgő választások, melyek június 9-én kerülnek megrendezésre, kapcsán Csonka András elmondta, hogy minden választásra el kell menni, és ezt hasonlította az orvosi szűrővizsgálatokhoz, amelyeket évente egyszer mindenkinek meg kell tennie az egészsége érdekében. A színész kiemelte, hogy Európához való tartozásunkat soha nem szabad elfelejteni, mivel ez egy olyan közösség, amelyet mi is formálhatunk és alakíthatunk, és fontos, hogy érezzük: egy nagy család tagjai vagyunk. Csonka szerint gyermekkora óta vágyott arra, hogy Magyarország Európához tartozzon, és amikor ez megtörtént, senki sem gondolta volna, hogy lehetséges. "Soha nem engedhetjük el azt a tényt, hogy Európához tartozunk, hiszen mindig is oda tartoztunk." – fogalmazott a színész.

A színész hozzátette, hogy a választásokon való részvétellel tudjuk kifejezni ezt a tartozást és azok, akik nem tesznek meg mindent a közösségért, nem is jogosultak a kritikára. Csonka András szerint csak azoknak van joga kritizálni, akik elmegynek szavazni és behúzzák az x-et a szavazólapon, ahová szeretnék. "Ha nem tettél meg mindent érte, ne is kritizálj!" – jelentette ki határozottan.