A vállalkozásoknak érdemes áttekinteniük a banki költségeiket

A vállalkozások számára fontos lehet a banki költségek áttekintése az éves adóbevallás elkészítése után, különösen most, amikor a hitelintézetek kedvező ajánlatokkal és innovatív szolgáltatásokkal várják őket.

A Raiffeisen Bank jelenleg 0 forintos számlavezetési díjat kínáló vállalkozói számlacsomagokat kínál, amelyek online is megnyithatóak, így nem szükséges a bankfiókba személyesen ellátogatni. Ezen felül, 2024. június 30-ig a bank ATM-jeiben díjmentesen lehet forint készpénzt befizetni a vállalkozói számlacsomagok esetében.

Az első évben a Raiffeisen Banknál vállalkozói számlát nyitók feltétel nélkül élvezhetik a havi 0 forintos számlavezetési díj előnyeit, valamint kedvezményes díjakkal végezhetnek bankon kívüli elektronikus forint átutalásokat, amennyiben 2024. augusztus 31-ig nyitják meg új számlájukat.

A bank négyféle „Aktív” számlacsomagot kínál az új vállalkozói számlanyitóknak, számos digitális banki szolgáltatással, beleértve az innovatív bankkártyaelfogadás lehetőségét is. A pénzforgalmi díjak nagy része ingyenes, vagy jelentős kedvezménnyel érhető el, mint például az elektronikus forint átutalások, készpénz felvételek forintban és ATM forint befizetések.

A vállalkozói bankkártyák digitalizálása is elérhető, lehetővé téve az üzleti tranzakciók lebonyolítását iOS vagy Android rendszerű telefonokkal. A vállalkozói számlanyitás folyamatát egy táblázat segíti az oldalon, ahol az ügyfelek azonnal elindíthatják a számlanyitást, vagy szakértői segítséget kérhetnek a bank munkatársaitól.

A Raiffeisen Bank ajánlóprogramja keretében a sikeres ügyfélajánlásokért összesen akár 300.000 forintos jutalmat is kínál a bank ügyfeleinek. Emellett a Raiffeisen Bank ügyfelei számára mostantól elérhetővé vált a Számlázz.hu autokassza szolgáltatása is, amely lehetővé teszi a vállalkozóknak, hogy Számlázz.hu-s fiókjukat bankszámlájukkal összekapcsolják. Az Erste Bank George felhasználóival együtt a Raiffeisen Bank mintegy 70 ezer ügyfele előtt nyílt meg az autokassza szolgáltatás, amelynek segítségével a Számlázz.hu-ban elérhető kimenő, illetve bejövő számlák és banki tranzakciók automatikusan szinkronizálódnak.

A Számlázz.hu szerint a naponta kibocsátott számlák mennyiségétől függően így harmadára-negyedére csökkenthető az adminisztrációs teher. Sok esetben a rendszer akár bonyolult munkafolyamatokat is önállóan végrehajt, valamint folyamatosan figyeli, mely partnerektől érkezett már meg az utalás.

Ángyán Balázs, a Számlázz.hu ügyvezetője, aki 2002 óta foglalkozik pénzügyekkel, kontrollinggal, üzleti tervezéssel, és közel 20 éves vezetői pályafutása során tapasztalatot szerzett start-up cégek indításában és felfuttatásában, előadóként vesz részt a június 11-ei Financial IT rendezvényünkön, ahol a legforróbb payment trendekről és a PSD2 és a PSD3 szabályozásról is szó lesz.