Az Asus ROG Ally X kézikonzol hamarosan érkezik

Közel egy évvel ezelőtt debütált az Asus első saját fejlesztésű konzolja, a ROG Ally, amely nagy népszerűségre tett szert Magyarországon. Az Index tesztje alapján a felhasználói élmény még fejlesztésre szorult, de a konzol ígéretes jövőt vetített előre. Az Asus nemrég megerősítette, hogy hamarosan érkezik a frissített változat, a ROG Ally X.

Az új konzol nem generációváltást jelent, hanem a meglévő készülék továbbfejlesztett változata lesz, ahol a Z1 Extreme chip változatlan marad, de más területeken újítások várhatóak. A videocardz.com által közzétett információk szerint a ROG Ally X 24 gigabyte LPDDR5X-7500-as memóriával érkezik, ami 8 gigabyte-os növekedést és 17 százalékos sávszélesség-növekedést jelent az elődhöz képest. A tárhely mérete is nő, az új modell akár egy terabyte M.2-es tárolóval is rendelhető lesz.

Minden korábbinál jobban fogja bírni

A nagyobb tárhely és memória mellett kiemelkedő jelentőségű az üzemidő növelése. Az első generációs ROG Ally esetében az üzemidő nem volt meggyőző, bizonyos esetekben másfél óra alatt merült le. Az új ROG Ally X egy 80 wattórás akkumulátorral érkezik, ami előreláthatólag 40 százalékos javulást hoz az üzemidőben, így a képernyőidő 2 és 5,5 óra közötti lehet. További újdonságként egy USB4-C port is helyet kap a készüléken, DisplayPort 1.4 és PD 3.0 kimenettel.

A kijelző és a dizájn változatlan marad, de a nagyobb akkumulátor miatt a súlya körülbelül 60 grammal nőhet az elődhöz képest, ami viszont aligha lesz észrevehető. A súlynövekedés hordozható készüléknél általában nem előnyös.

Ekkor futhat be

Az Asus június 2-án fogja bemutatni a ROG Ally X-et, így hamarosan kiderül, milyen újdonságokkal szolgálhat a kézikonzol. A specifikációk növekedése miatt várhatóan emelkedhet az ár a kezdeti 308 ezer forinthoz képest, de ideális esetben az előző modell árához hasonlóan, vagy még kedvezőbben kerülhet piacra. A konzol bolti elérhetőségéről és helyszíneiről várhatóan csak a hivatalos bemutató után érkeznek majd információk.