Az Android Auto 12.0 megérkezett: már a tévézés és streaming is elérhető a járművezetők számára

A Google bejelentette az Android Auto legújabb, 12.0-s verziójának kiadását, amely új alkalmazásokat és funkciókat kínál a járművezetőknek, így tovább javítva a vezetési élményt.

A Readwrite szerint a frissítés számos újítást tartalmaz, amelyek között szerepelnek olyan alkalmazások és funkciók, amelyek célja a vezetési élmény javítása, valamint lehetőséget biztosítanak az okostelefonok alkalmazásainak útközbeni használatára.

A Google a fejlesztői blogján keresztül két héttel ezelőtt jelentette be, hogy már több mint 200 millió autó kompatibilis az Android Autóval, és közel 40 autómodell rendelkezik Google beépített funkciókkal is.

A frissítés legjelentősebb újdonsága a szórakoztató alkalmazások bevezetése, amelyek között megtalálhatóak különböző streaming szolgáltatások, mint például a Max és a Peacock, továbbá az Angry Birds játék is elérhető azokban az autókban, amelyekbe a Google rendszere be van építve. Az Uber alkalmazás is megjelent az Android Autóban.

A Google gondoskodott a biztonsági intézkedésekről is, így az új alkalmazások csak parkoló állapotban lévő járművekben használhatóak. Azok számára, akik gyakran töltik idejüket parkoló autóban, mostantól elérhető a Google Cast szolgáltatás is, amely lehetővé teszi a videós tartalmak telefonról vagy táblagépről történő közvetlen autóba küldését.