Álgyalogosokkal csapnak le a szabálytalan autósokra

A rendőrség új módszert alkalmaz a zebráknál: álgyalogosokat használnak a szabálytalanul közlekedők kiszűrésére. A közösségi médiában terjedő felvételek szerint a rendőrök távolabbról figyelik az átkelőhelyeket, és büntetik azokat az autósokat, akik nem adják meg az elsőbbséget.

Az akciók során egy-egy gyalogos feladata, hogy oda-vissza sétáljon a zebrán, miközben a rendőrök figyelik az autósok reakcióit. Amennyiben egy járművezető nem ad elsőbbséget, a rendőrök azonnal intézkednek és kiszabják a büntetést.

Ez a módszer már hosszú órákon keresztül zajlott egy hazai Spar üzlet mellett, és a vezess.hu információi szerint nemrégiben ismét előfordult, annak ellenére, hogy az ORFK vezetése korábban utasította a "zebracsalis" műveletek leállítását.

Egy olvasói felvétel kapcsán kiderült, hogy nem csak Székesfehérváron, hanem az ország több településén is alkalmazzák ezt a technikát. A felvételhez fűzött kommentek alapján többen is megerősítették a módszer használatát.

A vezess.hu felhívja a figyelmet arra, hogy a csalit elkerülhetik az autósok, ha betartják a KRESZ szabályait. Időben lassítani kell a zebránál, meg kell adni az elsőbbséget a gyalogosoknak, így elkerülhető a büntetés.