A narancslé ára az egekben

A narancslé ára rekordmagasságokat ért el a globális ellátási nehézségek következtében, ami válságos helyzetet idézett elő az iparágban. A gyártók kétségbeesetten alternatív gyümölcslevek felé fordulnak, hogy pótolják a narancsot, miközben elemzők szerint a probléma hosszú távon is fennmaradhat.

Az utóbbi időben a narancslé ára elképesztő mértékben emelkedett, ami történelmi csúcsot jelent az árfolyamban. A fogyasztóknak mélyebben kell a zsebükbe nyúlniuk, ha továbbra is narancslevet szeretnének fogyasztani. Az Egyesült Államokban, különösen Floridában csökkenő termelés, valamint Brazília éghajlati problémái komoly hatást gyakoroltak a narancslépiacra.

Az extrém időjárás és a betegségek, mint például a citrusfélék zöldellése, amely keserű és deformált gyümölcsöket eredményez, komoly kihívások elé állították a termelőket. Az ellátási fennakadások és a termelési nehézségek miatt az árak magasságokba szöktek, ami válsághelyzetet teremtett az iparágban.

Ez arra kényszerítette egyes gyártókat, hogy alternatív megoldások felé forduljanak gyümölcsital-készítményeiknél. Brazília esetében a Fundecitrus kutatóközpont figyelmeztetése szerint az éghajlatváltozás okozta szélsőségesség hosszú távú probléma lehet, és jelentős visszaesésre lehet számítani a narancstermelésben az elkövetkező szezonban.