A forint gyengülése folytatódik

Kedd délután óta a forint árfolyama gyakorlatilag megállás nélkül gyengül a vezető devizákkal szemben, az euróval szemben a 390-es szintek felé közelít, míg a dollárral szemben már átlépte a 360-as szintet.

A forint gyengülése a hét közepén is folytatódott, csütörtökön a délutáni amerikai GDP adatok és a pénteki inflációs adatok közzététele előtt további nagy elmozdulások várhatóak nemcsak a dollár, hanem a forint piacán is. Az euróval szembeni gyengülés mértéke már közel 7 egységet ért el kedd délelőtt óta, csütörtök reggelre pedig a forint a május eleje óta nem látott 388,46-os szintre süllyedt.

A dollár jegyzése is jelentősen emelkedett a forinttal szemben; míg kedden még rövid ideig 352 alatti értéken is mozgott az USD/HUF árfolyam, addigra csütörtök reggelre már a 360-as szint körül ingadozott.

A forint gyengülésének egyik fő oka a dollár erősödése, amelyet a közelgő amerikai inflációs adatok és a csütörtök délutáni GDP adatok is befolyásolhatnak, így további jelentős elmozdulások várhatóak a devizapiacokon. Az EUR/USD árfolyam csütörtök reggel már az 1,08-as szint alá esett, jelenleg az 1,079 körül mozog.