A TritonLife Csoport árbevételének megduplázódása

A TritonLife Csoport jelentős növekedést ért el 2023-ban, megduplázva árbevételét, ezzel pedig feltehetően a legnagyobb magyar magánklinika lett. A csoport nettó árbevételét közel 35 milliárd forintra növelte az egy évvel korábbi 17,5 milliárd forintról. A fejlődés dinamikáját jól mutatja, hogy 2024-ben már 10 városban vannak jelen, több mint 70 szakterületen nyújtanak komplex szolgáltatást a betegellátásban.

A TritonLife Csoport alapító-vezérigazgatója, Haraszti Péter szerint a csoport a legkomplexebb szolgáltatást nyújtja az országban, lefedve a teljes betegutat a laboratóriumi diagnosztikától a műtéti utókezelésig. A magánegészségügyi piacot jellemző dinamikus terjeszkedés eredményeként három diagnosztikai központtal bővültek, egy új magánkórházat nyitottak Miskolcon, és elindult Magyarország legmodernebb laboratóriuma is.

A csoport a magánszolgáltatók között egyedülálló módon részt vesz az államilag akkreditált szakorvosképzésben is, több fontos szakterületen, gyakorlatilag oktató kórházként működve. A különböző szakterületeken végzett műtétek száma 12 000-re emelkedett a 2022-es 9600-ról, és félmillió orvos-beteg találkozást bonyolítottak a megelőző évi 400 000-rel szemben. A csoport által foglalkoztatott orvosok és szakdolgozók száma 2023-ban 2500-ra emelkedett a 2022-es 1200-hoz képest.

A fejlesztésekre tavaly több mint 5,3 milliárd forintot fordítottak, és bár a felvásárolt 22 dialízis központot tömörítő Fresenius MC vesztesége miatt az EBITDA a 2022-es 1,23 milliárd forintról fél milliárd forintra módosult, a vezérigazgató továbbra is keresletnövekedésre számít az egészségügyi ellátást illetően. Haraszti Péter elismerte, hogy a szélesedő vevői kör árérzékenyebb a korábbinál, és az idén további bővülést terveznek, különösen a vidéki településeken.

Fábián Lajos, a TritonLife Csoport alapító-elnöke és szakmai stratégiai vezetője, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) társelnöke, 2023-at a „legek” évének nevezte. Példaként említette a perinatális intenzív centrumot, amely nem csak az anyáknak és az újszülötteknek nyújt biztonságot, de a koraszülöttek megfelelő idejű, speciális ellátásával az állami ellátórendszerre nehezedő terheket is enyhíti.

: article-1 : article-2