A Ferencváros stadionjának üzemeltetése nyereséges

A Sportfive Hungary Kft., amely a Ferencváros stadionját üzemelteti, 2023-ban 114 millió forintos profitot ért el, ami 24 millióval kevesebb az előző évinél, de a cég továbbra is nyereséges maradt.

A Sportfive Hungary Kft., korábbi nevén Lagardere, amely a ferencvárosi stadion üzemeltetéséért felel, 2023-ban 114 millió forintos nyereséget könyvelt el, ami csökkenést jelent az előző évekhez képest. A vállalat már évek óta nyereséges, azonban a profit harmadik éve mutat csökkenő tendenciát. Ez a tendencia különösen érdekes, tekintettel arra, hogy a legnagyobb, 402 millió forintos profitot éppen 2020-ban érték el, amikor a meccseket jelentős részben nézők nélkül kellett megrendezni.

A Sportfive bevételei 2023-ban 7 milliárdról 7,4 milliárd forintra nőttek, az anyagjellegű kiadások pedig 6,3 milliárdról 6,6 milliárd forintra emelkedtek. A bérekre és járulékokra fordított összeg is növekedett, 450 millió forintról 494 millió forintra. Mindezek ellenére úgy tűnik, hogy a vállalatot nem érintette jelentősen a tavalyi nagy infláció.

A cég vezetése döntése értelmében a 2023-as profitból és a meglévő eredménytartalékból összesen 280 millió forint osztalékot vesznek ki. A Sportfive, melynek hivatalosan bejegyzett címe a ferencvárosi stadioné, tulajdonosi szerkezete alapján független a Ferencvárosi Torna Clubtól (FTC).