Semmi pánik: rekordszintre szárnyalt a 2Rule profitja

Nincs nyoma a 2023-ról szóló céges beszámolóban annak, hogy összeomlás közelébe került volna az előző év végéig a 2Rule-t gyártó vállalat.

Az egy évvel korábbi 196 millióról rekordszintre, 213 millió forintra nőtt a Magyar Sportmárka Zrt., vagy ahogy ismertebb, a 2Rule-t gyártó cég 2023-as profitja. A vállalat éves beszámolója szerint az értékesítés árbevétele 807-ről 903 millió forintra nőtt meg, ami 100 millióval több az egy évvel ezelőttihez képest, és 96 millió forint egyéb bevételt is sikerült szerezni.

A vállalat alapítója és egyedüli tulajdonosa, Mészáros Lőrinc úgy döntött, hogy nem vesz ki osztalékot ezúttal a cégéből, a teljes 2023-as nyereséget beteszi az eredménytartalékba.

Bár áprilisban az Átlátszó arról írt, hogy a 2Rule öt év után bezárta a fióktelepeit és nem működött a webshopja sem, a Magyar Sportmárka Zrt. gyorsan tisztázta a helyzetet: új helyre költöztek, és a webáruház frissítés alatt állt, így átmenetileg nem volt elérhető. A mostani céges beszámolóban sincs jele annak, hogy veszélyben volna a cég működése – persze ha 2023. december 31-e után lett volna valami, az ezeken a számokon még nem látszana.

A kiadásokkal kapcsolatban kiderült, hogy az anyagjellegű költségek összege 452 millióról 606 millióra emelkedett, valamint a dolgozókkal kapcsolatos költségek is növekedtek, a korábbi 72,7 millió forint helyett, most 119 milliót számoltak el ilyen jogcímen. Az összeg növekedése létszámbővüléssel magyarázható, mivel hat helyett hét főre növekedett a Magyar Sportmárka Zrt. alkalmazottainak száma. Ők átlagosan bruttó 1,1 millió forintot tehettek zsebre havonta.

A bevételek és a kiadások elszámolása után a cég az eddigi legjobb évét zárhatta: 213 milliós profitot termeltek, az előző évi 196 millió forinthoz képest. Osztalékot most sem fizetett a cég.