Szöllősi-Zácsik Szandra is meghívót kapott az olimpiára készülő kézilabda-válogatottba

Golovin Vlagyimir szövetségi kapitány bő keretet hirdetett a női kézilabda-válogatott számára, amely az olimpiára készül. A csapatba húsz játékos kapott meghívót, köztük Szöllősi-Zácsik Szandra is, aki a szeptemberi térdműtétje után már teljes értékű munkát végez.

A felkészülés húsz fővel kezdődik, azokkal a játékosokkal, akik az olimpiai selejtezőn biztosították a részvételt. Szöllősi-Zácsik Szandra is csatlakozik a csapathoz, miután befejezte a sérülése utáni rehabilitációt. Bár az utolsó bajnoki fordulóban már a keret tagja volt, még nem tudni, hogyan reagál a folyamatos terhelésre. A kapitány szerint a felkészülés során derül ki Szandra állapota, de a sikeres olimpiai szereplés érdekében rá is számítanak.

A Párizsi Olimpián a kézilabda-válogatott 14 játékossal és három tartalékkal vehet részt, így a bő keretből három játékosnak kell majd otthon maradnia. Az olimpiai torna július 25-én kezdődik a házigazda és címvédő franciák elleni mérkőzéssel, a csoportkörben pedig Brazília, Angola, Spanyolország és Hollandia lesznek az ellenfelek.

A csapat június 23-án kezdi meg a felkészülést Telkiben, majd július 13-án Győrben a szlovénok és július 19-én Stuttgartban a németek ellen vív felkészülési találkozót.

A női kéziválogatott bő kerete:

  • kapusok: Böde-Bíró Blanka (FTC-Rail Cargo Hungaria), Janurik Kinga (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szemerey Zsófi (Motherson-Mosonmagyaróvár)
  • jobbszélsők: Győri-Lukács Viktória (Győri Audi ETO), Faluvégi Dorottya (SG BBM Bietigheim, német)
  • jobbátlövők: Klujber Katrin (FTC-Rail Cargo Hungaria), Albek Anna (Motherson-Mosonmagyaróvár), Papp Nikolett (SCM Gloria Buzau, román)
  • irányítók: Vámos Petra (DVSC SCHAEFFLER), Debreczeni-Klivinyi Kinga (Moyra-Budaörs), Simon Petra (FTC-Rail Cargo Hungaria)
  • beállók: Bordás Réka (Praktiker-Vác), Füzi-Tóvizi Petra (DVSC SCHAEFFLER), Pásztor Noémi (Motherson-Mosonmagyaróvár)
  • balátlövők: Kuczora Csenge (Praktiker-Vác), Kácsor Gréta (DVSC SCHAEFFLER), Szöllősi-Zácsik Szandra (FTC-Rail Cargo Hungaria), Juhász Gréta (Kisvárda Master Good SE)
  • balszélsők: Márton Gréta (FTC-Rail Cargo Hungaria), Szöllősi-Schatzl Nadine (Győri Audi ETO).