Százmilliós sikkasztásért ítélték el a pénzügyi előadót

Négy és fél év börtönbüntetést szabott ki másodfokon a Szolnoki Törvényszék egy pénzügyi előadóra, aki több mint egy évtizeden keresztül jogosulatlanul utalt át magának összesen közel 105 millió forintot.

A 56 éves, büntetlen előéletű nő 2012 márciusától 2021 októberéig több mint ezer alkalommal tévesztette meg munkáltatóját, egy jelentős mezőgazdasági vállalatot, és saját, valamint gyermekei nevére nyitott bankszámlákra utalta át a pénzt, amit később felvett és felhasznált.

Az első fokon eljáró Szolnoki Járásbíróság 2023. november 23-án, előkészítő ülésen 5 év 6 hónap börtönre és 500 ezer forint pénzbüntetésre ítélte az asszonyt, aki beismerte a bűncselekmény elkövetését. Az ítéletet az ügyészség elfogadta, azonban a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

A másodfokon eljáró Szolnoki Törvényszék a napokban hozott döntésében a bűncselekményt folytatólagosan elkövetett sikkasztásnak minősítette, és ennek megfelelően a börtönbüntetést 4 év 6 hónapra mérsékelte. A pénzbüntetés összegét és a vádlottnak a volt munkáltatója felé fennálló, mintegy 105 millió forintos és annak kamatait tartalmazó kártérítési kötelezettségét azonban nem változtatta meg.