Negyedik napja tartó esőzések Párizsban

Párizsban továbbra is az eső az úr, a Roland Garros negyedik játéknapján is félbeszakadtak a mérkőzések a szünetelő esőzések miatt. A magyar játékosok, köztük Marozsán Fábián is váratlanul kénytelenek voltak szünetet tartani, mivel a 10. helyen kiemelt Grigor Dimitrov elleni meccsükre még nem került sor. A francia fővárosban jelenlegi hőmérséklet körülbelül 15 Celsius-fok, ami nem ideális a teniszhez.

Az eső miatt a külső pályák programja több mint négy órát csúszott kedden, és Marozsán Fábián, valamint párospartnere, Romboli mérkőzését is törölték. Szerda délelőtt sem javult a helyzet, a felhők gyülekezése után ismét esni kezdett, így a külső pályákon alig játszottak le néhány gémet. A szerdai programnak jelentős részét, beleértve Marozsán Fábián mérkőzését is, végül törölték a folyamatos esőzések miatt.

A játék csak a Phillipe Chatrier Stadionon és a Suzanne-Lenglen fedett tetőszerkezete alatt folytatódott, ahol Sztefánosz Cicipász négy szettben legyőzte a német Altmaiert, és Carlos Alcaraz is pályára lépett. A külső pályákra szóló jegytulajdonosok reménykedhetnek, hogy az eső hamarosan alábbhagy, bár a szerdai jegytulajdonosok teljes visszatérítést kapnak.

Marozsán Fábián a 7-es pályán a harmadik mérkőzésen lépne pályára Dimitrov ellen, de a találkozó időpontja még bizonytalan. A 7-es pályán az első mérkőzést Ben Shelton és Kei Nishikori játszották, amikor 5:5-nél félbeszakították a játékot. Ezt követően Jelena Ostapenko és Clara Tauso mérkőzése kerül sorra, majd Marozsánék következnek. A magyar játékos izgatottan várja a bolgár elleni összecsapást, és jobban érzi magát a párizsi salakon, mint egy évvel ezelőtt. Marozsán leghamarabb csütörtökön léphet pályára Dimitrov ellen, a 14-es pálya első mérkőzéseként.

Az időjárás előrejelzés szerint délután 3 óra körül tisztulhat az ég, így van remény a játék újraindulására a salakos Grand Slam-tornán, és hogy Marozsán mérkőzése ne tolódjon tovább. Azonban a szeszélyes, rendkívül csapadékos párizsi időjárás a következő napokban sem fest derűsebb képet, csütörtökre is hasonló körülményeket jósolnak a meteorológusok. Bondár Anna, Babos Tímea és Fucsovics Márton is pályára lépnének párost szerdán, de egyelőre bizonytalan, hogy mikor játszhatnak. Fucsovics Márton és Emil Ruusuvori párosa visszalépett a versenytől, így a magyar teniszezőnek véget ért a Roland Garros azok után, hogy az első fordulóban vereséget szenvedett Sztefánosz Cicipásztól. Női párosban magyar részről még érdekelt Bodnár Anna és Babos Tímea is, de értelemszerűen mindkettejük mérkőzését törölték a programból.

A Philippe Chatrier Stadionon azonban nem maradtak el az izgalmak, ahol a címvédő Iga Swiatek mérkőzéslabdáról fordítva győzte le Naomi Oszakát, és így bejutott a harmadik fordulóba. A világelső lengyel teniszező a kiesés széléről táncolt vissza, megmenekülve a korai búcsútól egy őrült mérkőzésen. Az esti programban Richard Gasquet és a második kiemelt Jannik Sinner csatája, valamint a korábbi GS-bajnok Stan Wawrinka és Pavel Kotov összecsapása is a sportág szerelmeseinek ígérkezik.