Söprés törölve, felüvöltöttek a minnesotai farkasok

Hátrább az agarakkal, még nem kezdődik az NBA-döntő, ugyanis szerda hajnalban a nyugati főcsoport fináléja negyedik mérkőzését Dallasban 105-100-ra megnyerte a Minnesota Timberwolves. Ezzel elkerülte a söprést, és 3:1-re feljött a négy győzelemig tartó párharcban.

A Minnesota Timberwolves nem adta fel a harcot a Dallas Mavericks ellen, és szerda hajnalban a dallasi American Airlines Centerben 105-100-ra legyőzte ellenfelét, így az összesítést 3:1-re szépítette. Anthony Edwards, a Timberwolves játékosa szerint van esély arra, hogy egy csapat 0:3-as hátrányból fordítson a playoff-párharcban, és ezt a bravúrt szeretnék megvalósítani.

Az eddigi 154 alkalomból, amikor egy csapat 3-0-s hátrányba került, mindössze négy esetben sikerült 3:3-ra kiegyenlíteni, de a hetedik mérkőzést még soha nem nyerték meg. A Timberwolves azonban az első lépést már megtette a bravúr felé.

Az ötödik mérkőzést a minneapolisi Target Centerben rendezik csütörtök este. A vendégsiker egyik kulcsa Anthony Edwards és Karl-Anthony Towns kiemelkedő teljesítménye volt. Towns 25 pontot szerzett, Edwards pedig majdnem tripla-duplát ért el.

A Dallas Mavericks két kiemelkedő játékosa, Luka Doncic és Kyrie Irving ezúttal nem tudták megszokott szintjüket hozni, együtt csupán 33 százalékos mezőnymutatóval zártak. Doncic tripla-duplája ellenére sem tudták megakadályozni a vereséget.

NBA, nyugati főcsoport, döntő

4. mérkőzés

Dallas Mavericks–Minnesota Timberwolves 100-105. Legjobb dobók: Doncic 28 (15 lepattanó, 10 gólpassz), Irving 16, Hardy 13, Gafford 12, Washington 10, illetve Edwards 29 (10 lepattanó, 9 gólpassz), Towns 25, Conley 14, Gobert 13 (10 lepattanó).