YouTube Playables: Ingyenes játékok a videómegosztón

A YouTube platformja új szolgáltatással bővült, ahol már nem csak videókat nézhetünk, hanem több mint 75 különböző játékkal is játszhatunk, ráadásul mindez teljesen ingyenes.

A Google tavaly szeptemberben kezdte el tesztelni a YouTube Playables funkciót, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy közvetlenül a YouTube-on keresztül játsszanak különböző játékokkal. A tesztidőszak sikeres volt, így a cég bejelentette, hogy a Playables játékok hamarosan minden YouTube-felhasználó számára elérhetővé válnak, függetlenül attól, hogy Android, iOS vagy webes felületet használnak.

A YouTube Premium előfizetői számára korábban már elérhető volt a tesztverzió, de a végleges változatot mindenki ingyen élvezheti. A játékokért nem kell fizetni, és alkalmazáson belüli vásárlásokra sem kerül sor, ami azt sugallja, hogy a Google célja, hogy a felhasználók még több időt töltsenek a YouTube-on.

A rendelkezésre álló játékok között olyan népszerű címeket találunk, mint az Angry Birds Showdown, a Words of Wonders, a Cut the Rope, a Tomb of the Mask, vagy a Trivia Crack, és a YouTube gondoskodik az elért eredmények mentéséről. A funkció bevezetése után érdemes lesz figyelni a YouTube webes és mobilos felületének kezdőlapját, hogy az újdonságokat ne hagyjuk ki.

Megjegyzendő, hogy a Netflix is kínál hasonló szolgáltatást, azonban ott az előfizetés megléte elengedhetetlen a játékokhoz.