A magyar vállalatok versenyképességének növelése 2024-ben

Az energiaárak és infláció hatása miatt a magyar vállalatoknak növelniük kell hatékonyságukat, és számos lehetőség áll még rendelkezésükre a versenyképességük fejlesztésére. A Portfolio ingyenes tavaszi országos gazdasági rendezvénysorozatának záró állomásaként Pest megyébe, Herceghalomra látogat, hogy segítse a helyi vállalkozásokat a megalapozott üzleti döntéshozatalban.

A magyar gazdaság előtt álló kihívások között szerepel a felgyorsult piaci verseny, a nagyberuházásokra való rácsatlakozás kérdése, a forrásbevonás lehetőségei, valamint az uniós támogatási rendszerek változásainak ismerete. A vállalkozásoknak szembe kell nézniük a forint árfolyamának alakulásával, az inflációs kilátásokkal, a térségi munkaerőhiányból és a béremelkedésből adódó feszültségekkel, valamint a működési hatékonyság javításának szükségességével.

A rendezvényen részletesen kitérnek majd arra, hogy a magyar gazdaság milyen pályán haladhat a következő időszakban, és hogyan lehet áthidalni a különböző gazdasági nehézségeket. Emellett a tudatos energiamenedzsment és a különböző finanszírozási források, kormányzati támogatások, valamint vállalkozásfejlesztési lehetőségek szerepét is megvizsgálják.

A "Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom" című rendezvényt június 12-én az ABACUS Business & Wellness Hotelben rendezik meg. Az előadók között szerepel Bókay Márton, Madár István, Póka Valentin, Szalai Sándor, Csipszer Zoltán, és Vereczkey Zoltán, akik a legaktuálisabb gazdasági és pénzügyi információkkal látják el a résztvevőket.

A rendezvény ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, így az érdeklődőknek érdemes időben jelentkezniük a részvételre.