Elon Musk esetleges tanácsadói szerepe Trump mellett

A Wall Street Journal értesülései szerint, ha Donald Trump nyeri meg az elnökválasztást, Elon Musk lehet a tanácsadója.

A lap információi alapján Trump és Musk március óta többször is tárgyaltak telefonon, és egy találkozót is lebonyolítottak Nelson Peltz milliárdos birtokán. Ezek során olyan témákat érintettek, mint például a bevándorlás kérdése. A Wall Street Journal forrásai szerint a volt elnök és a milliárdos az utóbbi hónapokban többször is beszéltek, még személyesen is találkoztak.

Elon Musk korábban kijelentette, hogy nem kívánja pénzügyileg támogatni egyik politikai oldal kampányát sem, azonban állítólag ígéretet tett Trumpnak, hogy novemberben olyan összejöveteleket szervez, amelyeken befolyásolni fogja a gazdag és hatalmas szövetségeseket, hogy ne támogassák Joe Bident.

Musk és Trump között a múltban feszült volt a viszony, hiszen Musk rövid ideig tagja volt Trump tanácsadó testületének, de 2017-ben, az Egyesült Államok párizsi klímaegyezményből való kilépése után, kilépett abból. Korábban Trump és Musk viszonya nem volt felhőtlen, a Twitteren is sokszor beszóltak egymásnak. Ez az esetleges tanácsadói szerep már csak azért is furcsa, mert Trump a kampányában többször is arra tett ígéretet, hogy fellép az elektromos autók előretörésével szemben, ami ellentétes Musk érdekeivel, hiszen a Tesla vezetője és tulajdonosaként az elektromos autók eladásából él.