Dézsi: Nem lesz akkugyár Győrben

Dézsi Csaba András, Győr polgármestere a HírTV Napi aktuális című műsorában kijelentette, hogy nem lesz akkugyár Győrben, és korábban sem volt szó ilyen beruházásról.

Dézsi négy év után tért vissza a HírTV stúdiójába, hogy tisztázza a helyzetet. A polgármester szerint egy győrszentiváni civilszervezet használta fel az akkugyár témáját kampányában, ijesztgetve az embereket azzal, hogy ha akkumulátorgyár épülne a városban, az végzetes következményekkel járna. Dézsi elmondása szerint a civilszervezet állítása szerint biztos információik voltak arról, hogy akkugyárat terveznek Győrbe. A polgármester a Hír TV műsorában is beszélt arról, hogy nem lesz a városban akkumulátorgyár, erről szó sem volt, csupán a civil szervezet próbált népszerűséget szerezni azzal, hogy egy ilyen üzem fog létesülni és „akkor mindenki meg fog halni”.

A polgármester hozzátette, hogy a város továbbra is várja a beruházásokat, és kormányzati segítséggel fejlesztik a város ipari parkját. A fejlesztés célja, hogy diverzifikálják a Győrben működő üzemek profilját, így nem zárkóznak el a további gazdasági lehetőségektől.

Dézsi Csaba András a műsorban Borkai Zsoltról is beszélt, aki korábban Győr polgármestere volt. Dézsi szerint Borkai nem lesz az első három helyezett közt a választáson, mert nem alkalmas a város vezetésére. Győrnek egészséges a társadalmi felépítettsége, és az emberek úgy gondolják, hogy Győrnek előre kell menni, és fejlődnie kell. A polgármester szerint amikor döntünk egy közösség további sorsáról, akkor arról kell dönteni, hogy kire bíznánk rá az életünket, kire bíznánk rá a családunkat, hogyha bajba jutnánk, ki az, akiben megbízhatunk. Dézsi a Facebook-on is megosztotta gondolatait, ahol kifejtette, hogy a választás során a legjobb mérce az lehet, ha átgondoljuk, hogy ha komoly bajban lennénk, akkor melyik jelöltre bíznánk rá az életünket, a családját, és melyik jelöltnek fogadná el a tanácsát. Poénosan hozzátette, hogy melyik jelölttel merné elengedni a lányát, hogy biztonságban is legyen, utalva ezzel elődje jachtos botrányára.