Deutsch Tamás az internetes játékokról és fiatalkori frusztrációról beszélt

„Keveseknek adatik meg az, hogy a temetése gyászbeszédét hallgatja életében” – kezdte szavait Deutsch Tamás, a Fidesz EP-listavezetője, miután Pajtók Gábor, a kormánypártok egri képviselője dicsérte őt egy kampányfórumon. Pajtók szerint Deutsch az internet gyorsaságáért is felelős Magyarországon, hiszen korábban ő volt a digitális fejlesztésekért felelős kormánybiztos.

Egerben a Fidesz komoly erőfeszítéseket tesz a kampány során. A városban már több ismert politikus is megfordult, és jelenleg belharc folyik a Fidesz polgármesterjelöltje, Vágner Ákos, valamint a párt korábbi két helyi frakcióvezetője, Oroján Sándor és Orosz Lászlóné Ibolya között.

A kampányfórumot nem hirdették meg nyilvánosan, csak a helyi pártszimpatizánsok kaptak meghívót. A rendezvényt végül a sajtó is meg tudta látogatni, annak ellenére, hogy először nem sajtónyilvánosnak szánták.

Deutsch Tamás a június 9-i választás fontosságáról beszélt, amely egybeesik az önkormányzati választással, és amely szerinte különleges tétje van: a háború vagy béke kérdéséről döntünk. Emellett megemlítette, hogy az EU-hoz való csatlakozásunk 20. évfordulóját ünnepeljük, ami számára fontos mérföldkő.

Deutsch szerint az EU nem úgy néz ki, mint amire számítottunk, és a közép-európai országokat lenézik a nyugatiak. Úgy véli, hogy a jelenlegi problémák gyökere az, hogy Nyugat-Európa és a skandináv országok lenézik a közép-európaiak múltját és jelenét.

Az EP-listavezető szerint az EU-nak meg kell változtatnia a működését, hogy a szabályokat mindenki számára kötelezővé tegyék, nem csak a kevésbé fejlett tagállamok számára.

Deutsch a migráció, a genderideológia és a háború kérdésére is kitért, amelyek szerinte hibák, amelyeket nem lehet kijavítani. A háború kapcsán kritizálta az EU-t, amiért nem a béke megteremtésén dolgozik, hanem háborúpárti álláspontot képvisel. Szerinte a háború nem egy internetes játék, és az állami vezetők fiatalkori frusztrációikat élik ki a konfliktusban.

Az előadás végén Deutsch Tamás arra hívta fel a figyelmet, hogy az ellenzéki pártokat külföldi érdekcsoportok finanszírozzák, és csak a Fidesz és a KDNP képviseli a békét Magyarországon. Az esemény után nem volt lehetőség kérdéseket feltenni, és a politikus elhagyta a helyszínt anélkül, hogy a sajtó további kérdéseket tehessen fel.