Hibátlan teljesítménnyel lett bajnok a Veszprém

A Telekom Veszprém kézilabda csapata megőrizte bajnoki címét, miután szerdán 34-30-ra legyőzte a Szegedet idegenben, ezzel pedig a döntő második mérkőzésén is diadalmaskodott.

A bakonyiak már az első finálé mérkőzésen is győzelmet arattak, 35-28-ra verték a Szegedet hazai pályán, így összesítésben kettős győzelemmel zárták a bajnokságot. A Veszprém ezzel a sikerrel 28. alkalommal végzett az élen a férfi kézilabda NB I-ben, ráadásul hibátlan teljesítménnyel, 28 mérkőzésből 28-at megnyerve. Legutóbb 2011-ben volt arra példa, hogy egy csapat makulátlan mérleggel nyerje meg a magyar pontvadászatot, akkor is a Veszprémnek sikerült ez.

A szerdai mérkőzésen Omar Jahja, Hugo Descat és Nedim Remili egyaránt öt-öt gólt szereztek, míg Rodrigo Corrales 11, Mike Ulrich Jensen pedig öt védéssel járult hozzá a Veszprém sikeréhez. A Szeged részéről Luka Stepancic, Bánhidi Bence, Mario Sostaric és Sebastian Frimmel négy-négy gólt lőttek. A döntő második mérkőzésén az OTP Bank-Pick Szeged és a Telekom Veszprém közötti összecsapás 30-34-es végeredménnyel zárult a Veszprém javára, a félidőben már 13-16 állt az eredményjelzőn.

A Veszprém hétből hétszer győzte le az ősi riválist ebben a szezonban. A bajnoki cím mellett a veszprémi szimpatizánsok Pünkösd vasárnapján kupagyőzelmet is ünnepelhettek, bár a május eleji Bajnokok Ligája búcsút nehezen emésztették meg, ami tüntetéssel is kísért volt.

Az „építők” a legerősebb összeállításukban utazhattak el a mérkőzésre. Péntek este ünnepélyes keretek között „köszönt el” a Veszprém Aréna közönségétől Omar Jahja, Kentin Mahé és Andreas Nilsson. A szegedi oldalon több búcsúzó is volt: Dean Bombac, Matej Gaber, Luka Stepancic, Szita Zoltán, Miguel Martins és Carlos Molina is utoljára lépett pályára kék szerelésben.

A Pick Aréna nem telt meg hazai részről, de a vendégeknek fenntartott szektorokba minden jegyet eladtak. A hangulat így is fantasztikus volt, idényzáróhoz, bajnoki döntőhöz méltóan. A mérkőzés során sorra érkeztek a két percek, sőt, Borut Mackovsek 2+2 percet kapott. A szegediek próbálkoztak kapus nélküli támadással és nyitott védekezéssel, de a Veszprém válaszolt a találatokra, így nem forgott veszélyben a győzelmük.

Egyik fél második győzelméig tartó párharcának végeredménye: 2–0 a Veszprém javára.