Szerencsejáték Zrt. rekord eredményeket ért el

A Szerencsejáték Zrt. rekord évet zárt, 978 milliárd forintos szerencsejáték-árbevétellel és 39,6 milliárd forint adózott eredménnyel büszkélkedhet. A társaság 2022-höz képest jelentős növekedést mutatott szinte minden területen.

A nemzeti lottótársaság 2023-ban 978 milliárd forint szerencsejáték-árbevételt ért el, ami rekordnak számít a cég életében. Az adózott eredmény közel 40 milliárd forintot tett ki, amely szintén kiemelkedő teljesítményt jelent. A Szerencsejáték Zrt. jelentős, mintegy 170 milliárd forintos költségvetési befizetést is teljesített, amely 14,9 százalékkal több az előző évhez képest, ezzel jelentősen hozzájárulva a közösségi kiadások finanszírozásához.

Az EBITDA mutató 39,5 milliárd forintra nőtt, ami az előző évhez képest jelentős emelkedést jelent. A nyereményekkel csökkentett tiszta játékbevétel 14 százalékkal, míg az éves árbevétel 19,1 százalékkal nőtt. A társaság naponta átlagosan 2 milliárd forintot fizetett ki nyeremények formájában, éves szinten összesen 706 milliárd forintot.

A földi értékesítést végző csatornák árbevétele a teljes bevételnek kevesebb mint háromnegyedét tette ki, de ez is 14 százalékos növekedést jelent a bázisévhez képest. Az interaktív értékesítési árbevételek még ennél is nagyobb mértékben, 28,7 százalékkal nőttek, ami új rekordnak minősül a társaság közlése szerint.

Mager Andrea, a Szerencsejáték Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte, hogy a sorsjegyek, sportfogadások és számsorsjátékok terén is kétszámjegyű növekedést sikerült elérni. A sorsjegyek 14, a sportfogadások 23, míg a számsorsjátékok körülbelül 15 százalékos bővülést mutattak az előző évhez képest.

A társaság karitatív sorsjegyértékesítési hálózata 20 éves fennállását ünnepelte tavaly, és kiemelkedik a fogyatékossággal élő, illetve megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásában. A vállalat munkatársainak 10 százaléka megváltozott munkaképességű, és a cég 2023-ban tervezi a látássérült munkavállalók alkalmazási lehetőségeinek megvizsgálását is.