Végre elkezdődhet a Szárnyas fejvadász-sorozat forgatása

Az Amazon két éve rendelte be a Szárnyas fejvadász sorozatot, amely Ridley Scott klasszikus sci-fijének a folytatása lesz. A sorozat forgatása júniusban kezdődik majd többek közt Prágában és Spanyolországban, a főszereplő pedig Michelle Yeoh lesz.

Az Szárnyas fejvadász 2099 című sorozatot 2022 szeptemberében rendelte meg az Amazon. A Collider információi szerint a forgatás helyszínei között szerepel Prága és Spanyolország is. Michelle Yeoh, aki a Minden, mindenhol, mindenkor című film főszereplője volt, fogja alakítani a sorozat egyik központi karakterét.

Ridley Scott, az 1982-es eredeti Szárnyas fejvadász film rendezője, producerként tér vissza, és a Szárnyas fejvadász 2049 producereként is dolgozott. A sorozat első epizódjait Jonathan van Tulleken fogja rendezni, aki korábban A sógun című sorozat első két részét is rendezte. Michael Green, a Szárnyas fejvadász 2049 forgatókönyvének egyik írója, executive producerként csatlakozik a csapathoz, ami a történetvezetés folytonosságát hivatott garantálni.

A sorozat történetével kapcsolatban egyelőre kevés információ áll rendelkezésre, csupán annyit lehet tudni, hogy az események ötven évvel a Szárnyas fejvadász 2049 után játszódnak.