A hangfalak Messijét mutatták be Budapesten

A Budapest Music Center adott otthont a hangfalak Rolls Royce-jaként emlegetett Kii Seven bemutatójának, amelyet a készítők szerint nem csak stúdiókörnyezetben, hanem akár egy fürdőszobában is tökéletesen lehet használni.

A digitális zenei világban a Kii Seven hangsugárzók lehetővé teszik, hogy a felhasználók pontosan úgy hallják meg a zenét, ahogy az eredetileg készült, legyen szó népzenéről vagy a legújabb slágerekről. A hangsugárzók különlegessége a kardioid hangdiszperzió, amely a mély hangok terjedését az irányba korlátozza, ahol a hallgatóság tartózkodik, ezzel csökkentve a tér akusztikai hatásait.

Erdős Béla zeneszerző az eseményen úgy nyilatkozott, hogy ez az újítás egy audioforradalomnak számít, amely minden helyiségben és hangerőn kiváló zenei élményt nyújt. Hozzátette, hogy a kardioid hullámfokuszáló technológia révén a zenehallgatás tisztasága olyan szintre emelkedik, amely korábban csak a legprofesszionálisabb hangstúdiókban volt elérhető.

A Kii Seven hangfalakban minden egyes hangszóróhoz egy-egy erősítő kapcsolódik, így a rendszer valós időben képes önállóan vezérelni őket. A hangfalak oldalán és hátulján elhelyezett hangszórók időbeli elmozdítását egy szoftver szabályozza, amelynek köszönhetően a hallgatóság felé irányított hangkép egyedülállóan stabil és precíz.

A High-End Hi-Fi berendezések világában a Kii Seven ára másfél millió forint darabonként, ami jelzi a termék prémium kategóriáját. A németországi Kii Audio cég alapítói technológiai zsenik, akik az audio világ alapvetéseit újraértelmezve hozták létre ezt a forradalmi terméket.