Ahogy jöttek, úgy mennek: a Toyota Supra együtt búcsúzhat a BMW Z4-gyel

Sajnos manapság nem népszerűek az ilyen karakterű modellek. A BMW Z4 és a Toyota Supra gyártása 2026-ban megszűnik a Magna Steyr ausztriai üzemében.

A Magna Steyr üzemében hamarosan véget ér a BMW Z4 és a Toyota Supra gyártása, ami 2026-ban fog bekövetkezni. Ennek következtében az üzem 500 alkalmazottat fog elbocsátani, mivel több modell gyártása, mint például a BMW 5-ös sorozat, a Jaguar E-Pace, az I-Pace és a Fisker Ocean már leállt vagy hamarosan leáll.

A Toyota Supra esetében különösen érzékeny a helyzet, mivel a modell a BMW platformját és motorjait használja, és szintén az ausztriai üzemben készült. A Toyota így alkatrészellátási problémákkal nézhet szembe a Supra esetében. "Együtt dolgoztunk a BMW-vel, és ez sikeres volt." – emlékezett vissza Dave Christ, a Toyota észak-amerikai alelnöke.

A piaci trendek azt mutatják, hogy csökken a roadsterek és kupék iránti kereslet. Az Egyesült Államokban, ami a Supra egyik legfontosabb piaca, tavaly alig több mint 2600 darabot értékesítettek. Jelenleg még nem született döntés arról, hogy a BMW Z4-nek és a Toyota Suprának lesz-e következő generációja, mindkét vállalat még fontolgatja a lehetőségeket.