Új FIFA videojáték a láthatáron? A 2K Games lehet a fejlesztő

A videojáték-iparban hamarosan új fejezet kezdődhet, hiszen a 2K Games tárgyalásokat folytatott a FIFA-val, hogy a jövőben ők fejlesszék a hivatalos FIFA-játékokat.

Az EA Sports által készített FIFA sorozat éveken át volt a futball videojátékok csúcsa, de az EA és a FIFA közötti szerződés 2022-ben lejárt, így az EA-nak új néven, EA SPORTS FC 24-ként kellett folytatnia a sorozatot. A FIFA 23 után az EA SPORTS FC 24 követte az előző részek fejlesztési elveit, de már új név alatt. Egy számítógépes játékboltból származó információk alapján a 2K Games hamarosan megjelenítheti saját futballjátékát a FIFA-val együttműködve.

A FIFA vezetője, Gianni Infantino egy 2024 áprilisában tartott konferencián bizakodóan nyilatkozott egy lehetséges új játékról, mondván: „Természetesen ez lesz a legjobb, mint minden, amit csinálunk.”. A 2K Games korábban már több sportágban is bizonyított, hivatalos engedélyekkel ellátott kosárlabda-, tenisz- és birkózójátékokat is piacra dobott, bár ezek a játékok a minőség mellett ellentmondásosak is voltak, mivel a játékokon belüli vásárlásokra ösztönözték a felhasználókat.

A játékosoknak több lehetőségük is van a jövőben, hiszen az EA Sports továbbra is birtokolja számos futballiga, például a Bundesliga jogait, és olyan fontos versenyek is az ő licenckatalógusukban találhatók, mint a Bajnokok Ligája és az Európa-bajnokság. A FIFA-licenc viszont lehetővé teszi a világbajnokság, beleértve a kvalifikációs mérkőzések megjelenítését, valamint az olimpiai játékok és a strandfoci-bajnokságok hozzáférhetőségét is biztosítja. Azonban kérdéses, hogy ezek a versenyek elegendő vonzerőt jelentenek-e a futballrajongók számára.