Új otthonfelújítási támogatás Mészáros Lőrinc alapítványától

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány, melyet Mészáros Lőrinc hozott létre, idén 36 fiatal párnak nyújtott összesen 90 millió forint értékű otthonfelújítási támogatást. A támogatás összege családonként 2,5 millió forintra emelkedett, ami jelentős növekedés a korábbi 1,5 millió forinthoz képest.

A támogatott párok Alcsútdoboz, Felcsút, Tabajd, Vál, Kajászó és Vértesacsa településeken élnek, és gyermeknevelés mellett saját ingatlanjaikat szeretnék felújítani. A díjátadó ünnepséget május 29-én rendezték meg Felcsúton, a Tó Étterem és Élményközpontban, ahol a nyertes családok átvehették a támogatói okiratokat a Vál-Völgyi Fiatalokért Alapítvány kuratóriumi tagjaitól.

Az eseményen Mészáros Lőrinc, a Mészáros Csoport tulajdonosa, valamint Mácsodi Ferenc kuratóriumi tag mondott beszédet. A meghívottak között jelen volt Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Mészáros László, Felcsút polgármestere, Bálint Istvánné Andrea, Bicske polgármester asszonya és dr. Sisa András kuratóriumi tag is.

A Vál-völgyi Fiatalokért Alapítvány 2017-ben jött létre azzal a céllal, hogy a térségben élő fiataloknak életkezdési lehetőséget biztosítson, segítve őket abban, hogy családjuknak otthont teremthessenek. A pályázatra 45 év alatti házaspárok és élettársak jelentkezhettek, akik a fent említett településeken élnek és rendelkeznek állandó lakcímmel.

Az alapítvány idén emelte a pályázati összeget, így a korábbi 1,5 millió forint helyett már 2,5 millió forintot kaphattak a pályázók otthonbővítési és felújítási célra. A beérkezett pályázatok közül összesen 36 kérelmet támogattak, melyekre 90 millió forintot fordítottak.

Mészáros Lőrinc a díjátadón bejelentette, hogy idén egyszeri alkalommal a Bicskén élő fiatalok is pályázhatnak majd a támogatásra.