Minden idők egyik legfurcsább mérkőzése az MLSZ vizsgálata alatt

Az MLSZ Budapesti Igazgatósága vizsgálatot indított a BLSZ IV. osztályában játszott, rendkívül szokatlan 17-2-es végeredménnyel zárult mérkőzés ügyében.

A BLSZ IV. osztályában a futball szeretetből űzött sport, ahol a szórakozás a fő cél, nem pedig a mindenáron való győzelem. Az nb1.hu beszámolója szerint az Unione II. csapat, melyet Détári Lajos edz és amelyet Magyarország egyik leggazdagabb embere, Scheer Sándor alapított, közel állt a bajnoki cím megszerzéséhez. Az Unione II. a hétvégi utolsó fordulóban 2-1-re legyőzte a Lions FC-t, és úgy tűnt, hogy ezzel nyeregben vannak.

A bajnoki cím sorsa a Szent István SE II. és az UDSE-Gázgyár II. közötti mérkőzésen dőlt el, ahol a Szent István SE II. 17-2-es győzelmet aratott, ami elegendő volt a bajnoki cím elhódításához. A szünetben már 10-2 volt az állás, és a második félidőben könnyedén alakították ki a szükséges gólkülönbséget. A 15 gólos előnyt már a 83. percben elérve, a mérkőzés utolsó percei izgalommentesek lehettek. A mérkőzés hőse Koncz Máté Gábor volt, a 19 éves gólvágó 11-szer vette be az ellenfél kapuját.

A Szent István SE II. korábban a bajnokságban legfeljebb hétgólos győzelmet ért el, az UDSE-Gázgyár pedig csak egyszer kapott hatgólos vereséget, ami felveti a kérdést, hogy a bajnoki cím megszerzéséhez vezető út talán nem volt a legtisztább. A fociban azonban előfordulnak meglepetések, mint például a görögök 2002-es Európa-bajnoki győzelme vagy a Dortmund idei Bajnokok Ligája döntőbe jutása.

Az MLSZ Budapesti Igazgatóság Versenybizottsága és Fegyelmi Bizottsága vizsgálja az esetet, Szőnyi Gábor versenybizottsági titkár szerint fogadási csalás gyanúja nem merült fel. A Budapesti Igazgatóság a heti 350 mérkőzés kapcsán igyekszik minden tőle telhetőt megtenni a fair play szellemének megőrzése érdekében.

Nem ez volt egyébként a magyar bajnokságok utolsó fordulóinak egyetlen érdekes eredménye. A Bács-Kiskun megyei U14-es bajnokság északi csoportjában például a Kerekegyháza 43-1-re verte a Pálmonostorát az utolsó fordulóban, ezzel megnyerve a bajnokságot. Ha csak egy góllal is kevesebbet rúgnak, nem lettek volna bajnokok, ugyanis így éppen eggyel jobb lett a gólkülönbségük, mint az így második helyre szorult Miklósi GYFE-nek. A kerekegyházi gyerekek összesen 148 gólt lőttek a bajnokságban, ebből 43-at az utolsó meccsen. Az MLSZ-t megkérdezték erről a meccsről is, és ha válaszolnak, hírt adnak róla.

A vizsgálat eredményéről tájékoztatni fogjuk az olvasókat.