Zimány Linda zaklatóját beazonosították

Az internetes zaklatás egyre nagyobb problémát jelent napjainkban, nemcsak az átlagemberek, hanem a közszereplők életében is. Zimány Linda modell is megszólalt a témában, miután a hatóságok sikeresen beazonosították a zaklatóját, aki ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Zimány Linda a TV2 Mokka című műsorában beszélt arról, hogy az internetes mocskolódás milyen mértékben befolyásolja a közszereplők életét. A modell szerint még ha ő maga nem is olvassa ezeket a megjegyzéseket, mások mégis látják, és ez hatással van rájuk. Linda elmondása szerint jelenleg is egy külföldön tartózkodó személy ellen van érvényben nemzetközi elfogatóparancs, aki nem csak zaklatta, hanem életveszélyesen is megfenyegette őt a hozzászólások között.

A modell kiemelte, hogy szükség lenne határok meghúzására az ilyen jellegű zaklatásokkal szemben, mivel manapság könnyen terjedhetnek a valótlan állítások bárkiről, bármikor. Zimány Linda hozzátette, hogy szakmájában közmegegyezés van arról, hogy szükség lenne egy precedensértékű perre, ami talán megfékezhetné a hasonló eseteket a jövőben. Ügyvéd barátai segítségével már korábban is lépett fel az ilyen tartalmak ellen, és felszólító leveleket írtak az illetőknek, hogy távolítsák el a rágalmazó tartalmat.

A hatóságok több mint fél évig keresték a fenyegetőt, ami részben annak volt köszönhető, hogy a közösségi oldalak csak a bűncselekményekkel kapcsolatos eljárások során kötelesek adatokat szolgáltatni a rendőrségnek. Az elkövetőt végül IP-cím alapján sikerült azonosítani. Zimány Linda hangsúlyozta, hogy a Reddithez hasonló fórumok jogellenes működésére is rá kellene világítani egy precedensértékű perrel, amely segíthetne megakadályozni a hasonló eseteket a jövőben.