Vincent Kompany a Bayern München új vezetőedzője

Vincent Kompany, aki a Burnley csapatát irányította, a Bayern München új vezetőedzője lesz, miután Thomas Tuchel helyét veszi át.

Vincent Kompany belga edző foglalja el a Bayern München kispadját Thomas Tuchel után – erősítette meg Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnökségi tagja a Sky Sportnak. Rummenigge elmondása szerint a sportigazgató Kompany mellett döntött, de a hivatalos bejelentés még várat magára, mivel a felek az utolsó részleteket tisztázzák.

Pep Guardiola, aki korábban Kompany edzője volt a Manchester Cityben, ajánlotta a belga szakembert a Bayern vezetőségének. Guardiola a Burnley edzőjeként is figyelemmel kísérte Kompany munkásságát, és a Bayern nagyra értékeli Guardiola véleményét – idézte a Nemzeti Sport Rummenigge szavait.

Kompany, aki több mint egy évtizedet töltött el a Manchester City játékosaként, 2020-ban vonult vissza a profi futballtól. Azóta először az Anderlecht, majd a Burnley vezetőedzője lett, ahol az első szezonban feljutott a Premier League-be, de a következő évben kiesett vele.

A belga szakember jelenlegi szerződése a Burnley csapatával 2028-ig szól, így a Bayernnek ki kell vásárolnia őt. A vezetőedzői posztra Zinedine Zidane és Hansi Flick is szóba kerültek, de a Sky Sports információi szerint Kompanyt szerdán fogják hivatalosan bemutatni.

Nyitóképünkön Vincent Kompany emeli a magasba az angol Ligakupát, miután a Manchester City tizenegyespárbajban megverte a Chelsea-t a Wembley Stadionban 2019. február 24-én.