Ungár Péter kritikája a fővárosi pártszövetség listájáról és Vitézy Dávid támogatása

Ungár Péter, az LMP-Magyarország Zöld Pártja frakcióvezetője és társelnöke szerint a politikusoknak nincs érdemi mondanivalójuk a kötelező gyurcsányozáson és orbánozáson túl, és ezt a véleményét egy Facebook-bejegyzésben fejtette ki.

Ungár Péter a közösségi oldalon osztotta meg gondolatait Tüttő Kata és Barabás Richárd Partizán interjújával kapcsolatban, és kifejtette, hogy miért tartja fontosnak Vitézy Dávidra szavazni a június 9-i választáson. A politikus Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere által összeállított DK-MSZP-P pártszövetség fővárosi listáját kritizálta, amelyért Karácsony a saját szavai szerint tűzbe tenné a kezét.

Ungár Péter kiemelte, hogy a Partizán interjúban szereplő Tüttő Kata, a főváros MSZP-s alpolgármestere és Barabás Richárd, a Párbeszéd társelnöke, akik az említett listán az ötödik és a hetedik helyet foglalják el, nem tudtak érdemben nyilatkozni Horváth Csaba, a lista kilencedik helyezettje ügyéről.

A frakcióvezető gúnyosan jegyezte meg, hogy a két politikus budapesti és EU-s kérdésekben egyaránt kompetensen tud nyilatkozni, és hozzátette, hogy a listán Szili-Darók Ildikó is helyet kapott, aki az MSZP jelöltjeként indul Pikó András ellen, akit szintén Karácsony Gergely támogat.

Ungár Péter szerint a LMP és Vitézy Dávid közös listáján található jelöltek, mint például Szilágyi Anna, Merker Dávid és Can Togay, jelentős különbséget mutatnak a DK-MSZP-P pártszövetség listájához képest. A politikus hangsúlyozta, hogy aki változást szeretne a budapesti politikában, annak Vitézy Dávidra kell szavaznia.