Toni Kroos a magyarokról és a BL-döntőről

A Real Madrid német középpályása, Toni Kroos az M4 Sportnak adott exkluzív interjújában beszélt a Bajnokok Ligája-döntő előtt, valamint a magyar válogatottról és a közelgő Európa-bajnokságról.

Toni Kroos, aki az Európa-bajnokság után tervezi befejezni profi futballkarrierjét, elmondta, hogy jól érzi magát, és szeretne a legmagasabb szinten abbahagyni a játékot. A Bayern München elleni BL-párharc során is bizonyította, hogy még mindig képes a legmagasabb szinten teljesíteni. "A szombati meccs egy méltó befejezés lenne, ha nyernénk, de a bajnokságot így is nagy előnnyel húztuk be. Egy ilyen szezon után ez a megfelelő pillanat a visszavonulásra" – tette hozzá Kroos.

A Real Madrid a mostani BL-szezonban több német csapattal is megmérkőzött, és a fináléban a Borussia Dortmund lesz az ellenfél. Kroos örül a német ellenfeleknek, és bár a Leipzig elleni meccs nehéz volt, és a Bayern München mindig komoly kihívást jelent, biztos benne, hogy a Dortmund is megnehezíti majd a dolgukat.

A német válogatottal a csoportkörben találkozó magyar csapatról Kroos elmondta, hogy az előző mérkőzések nehezek voltak, és a magyar válogatott sokat fejlődött az elmúlt években. "De először Skóciára koncentrálunk, szeretnénk jól kezdeni az Eb-t, aztán foglalkozunk a magyarokkal is" – mondta a középpályás.

A Real Madrid a BL-döntőben története során a 15. BEK/BL-diadalát szerezheti meg, míg a Dortmund számára ez a második győzelem lehet. A finálé szombaton 21 órakor kezdődik a londoni Wembley Stadionban.