PTV: Új életmódcsatorna a TV2-tól Lengyelországban

A TV2 Média Csoport tervei szerint PTV néven indítana nőknek szóló szórakoztató- és életmódcsatornát Lengyelországban, amennyiben nyerik a földfelszíni tévés frekvenciapályázatot.

A TV2 Média Csoport megpályázta Lengyelország egyik földfelszíni tévés frekvenciáját, és amennyiben nyernek, PTV néven indítanának egy elsősorban nőknek szóló szórakoztató- és életmódcsatornát. Ezt Pavel Stanchev, a TV2 csoport vezérigazgatója erősítette meg a Media1-nek.

A cég a Planet három tévécsatornájának 2020 októberi megvásárlása után kereste a további befektetési lehetőségeket, és így döntöttek a lengyel médiahatóság által márciusban meghirdetett frekvenciapályázaton való részvétel mellett.

A TV2 Csoport pályázati ajánlatát a napokban adták be a lengyel hatóságnak, és pozitív elbírálás esetén már az idei ősszel kezdenék meg a sugárzást. A PTV a tervek szerint a nap 24 órájában kínálna szórakoztató és fikciós tartalmakat, talkshow-kat és magazinműsorokat, melyeket főleg Lengyelországban készítenének.

A TV2 Média Csoport, amely kormányközeli médiacsoportként ismert, 2022-ben 48 milliárd forintos árbevételt és 1,2 milliárd forint adózott eredményt ért el. Az igazgatóságban többek között Mészáros Lőrinc felesége, Várkonyi Andrea is helyet kapott.