Szentkirályi Alexandra kritizálja Karácsony Gergely közlekedési tervét

Szentkirályi Alexandra, a Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje szerint nincs szükség Gyurcsány Ferenc "jó ötleteire", és Karácsony Gergely legújabb közlekedési javaslata csak tovább súlyosbítaná Budapest közlekedési problémáit.

A Fidesz–KDNP főpolgármester-jelöltje, Szentkirályi Alexandra a Blaha Lujza téren tartott beszédében kritizálta Karácsony Gergely főpolgármester egyik legújabb ötletét. Szentkirályi szerint a javaslat, amely szerint a nagykörúton belül csak az ott lakók használhatnák autójukat, növelné a fővárosi közlekedési káoszt.

Szentkirályi Alexandra úgy véli, hogy a terv nem csak az autósoknak jelentene problémát, hanem a légszennyezettség is növekedne a nagy kerülőutak és a hosszabb dugók miatt, ami további kipufogógáz-kibocsátást eredményezne. Emellett megjegyezte, hogy a körúton belüli kisvállalkozások is károsan érintettek lennének, és parkolási problémák is keletkeznének a terv megvalósulása esetén.

A főpolgármester-jelölt szerint van megoldás az autóforgalom csökkentésére, de ez nem a tiltás, hanem az építkezés útján valósulhatna meg. Szentkirályi szerint P+R parkolókat kellene építeni és a kötöttpályás közösségi közlekedést kellene fejleszteni.

Szentkirályi Alexandra beszédében kijelentette: "Nincsen szükségünk további jó ötletekre Gyurcsány Ferenc ládikájából. Úgy látszik, hogy Karácsony Gergely vevő ezekre a jó ötletekre, de szerintem a budapestiek nem vevők erre" – utalva ezzel arra, hogy a budapesti választók nem támogatják Karácsony Gergely terveit.