Székesfehérvári gazdasági fellendülés és a helyi vállalkozások lehetőségei

Székesfehérvár gazdasági élete pezsgő időszakot él meg, új üzemek nyílnak, és a meglévők bővülnek, így a város komoly munkahelyteremtő erővé válik. A helyi vállalkozások számára azonban kérdés, hogy képesek-e lépést tartani a gyors ütemmel, és hogyan csatlakozhatnak a nagyberuházásokhoz.

A vidéki nagyvárosok, mint Székesfehérvár, kiemelt szerepet töltenek be az ország gazdasági vérkeringésében, és a Portfolio ingyenes konferenciasorozata ismét a vármegyeszékhelyekre látogat, hogy elősegítse a helyi vállalkozások fejlődését. A konferenciasorozat következő állomása 2024. június 4-én Székesfehérváron kerül megrendezésre, ahol a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Székesfehérvár gazdasági életében jelentős fejlesztések történtek az elmúlt időszakban. Ilyen például a Messer csúcstechnológiás nitrogénüzeme, az Ikarus közös tenderindulása a világ legnagyobb autóbuszgyártójával, a Continest gyors növekedése, valamint a Hanon Systems 43 milliárdos fejlesztése, amely 250 új munkahelyet teremt.

A helyi vállalkozások számára azonban kihívást jelenthet a nagyberuházásokhoz való csatlakozás, a forrásbevonás, valamint az uniós támogatási rendszerek változásainak nyomon követése. A szakemberek szerint a mikro-, kis- és közepes vállalkozásoknak, valamint a nagyvállalatoknak is van még lehetőségük versenyképességük fejlesztésére.

A konferencián olyan fontos kérdésekre kerülhet sor, mint a magyar gazdaság következő időszaki pályája, a forint árfolyama, az inflációs kilátások, a munkaerőhiány és a béremelkedés okozta feszültségek kezelése, valamint a vállalatok működési hatékonyságának javítása. Emellett a tudatos energiamenedzsment és a különböző finanszírozási, támogatási, valamint vállalkozásfejlesztési lehetőségek is terítékre kerülnek.

A konferencia előadói között szerepel többek között Lóga Máté államtitkár, Radetzky Jenő, a Fejér Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, Petri Bernadett, az MFOI ügyvezető igazgatója, valamint számos más szakértő. A rendezvény célja, hogy segítse a helyi vállalatokat a megalapozott üzleti döntéshozatalban és ezen keresztül versenyképességük növelésében.