Richard Dreyfuss szexista és homofób kijelentéseket tett egy filmvetítés után

Az Oscar-díjas Richard Dreyfuss, A Cápa és más ismert filmek sztárja, szexista és homofób megjegyzéseket tett egy május 25-i eseményen, amelyet a Massachusetts állambeli Beverly-ben rendeztek.

A színész a The Cabot moziban vett részt egy olyan eseményen, ahol A cápa film forgatásáról és a filmes világról osztott volna meg kulisszatitkokat, majd a filmvetítés is megtörtént. A beszélgetés azonban egy ponton kisiklott, amikor Dreyfuss Barbra Streisandról kezdett beszélni, és ekkor tett szexista és homofób kijelentéseket.

Az eseményről nem készült hang- vagy videofelvétel, így a pontos szavak nem ismertek. A People magazin és a Hollywood Reporter beszámolója szerint azonban a The Cabot Facebook-oldalán megjelent kommentek alapján több száz ember hagyta el a termet.

A színész menedzsmentje nem kommentálta a történteket a cikk megjelenéséig. Ezzel szemben a The Cabot közleményt adott ki, amelyben kifejezték, hogy tisztában vannak a felmerült aggodalmakkal, és osztoznak azokban. Hangsúlyozták, hogy Dreyfuss által kifejtett nézetek nem tükrözik a szervezet értékeit és tiszteletét. Sajnálatukat fejezték ki amiatt, hogy az esemény kellemetlenséget okozott a vendégeknek, és hogy egy ikonikus film ünneplésének szánt beszélgetés politikai nézetek platformjává vált.

Richard Dreyfuss korábban is tett már erős megnyilvánulásokat, például egy évvel ezelőtt kritizálta az Oscar új diverzitási szabályait, és kifejezte csalódottságát amiatt, hogy Othellót, a velencei mórt már nem játszhatja fehér színész. A színész a napokban egy másik eseményen is megjelent New Hampshire-ben, ahol szintén szexistának és bántónak nevezett megjegyzéseket tett. Az Amerikai Filmakadémia új szabályairól 2023-ban azt nyilatkozta: „Okádnom kell tőlük”.