Kígyó és tigris harapta meg Rafael Nadalt Párizsban, kevés az esély wimbledoni indulására

„Ha ez volt az utolsó alkalom, amikor itt játszottam, elfogadom és megbékélek vele. Nem akarom azt érezni másfél év múlva, hogy nem adtam meg magamnak az igazi esélyt, amikor kezdtem egészségesebb lenni. Egy ponton teljesen padlón voltam mentálisan, semmi energia, teljes boldogtalanság” – három erős mondat Rafael Nadaltól. A hétfői veresége utáni sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy kevés az esély a wimbledoni indulására, az olimpia a cél.

A keddi nap a Roland Garroson nem kedvezett a jegytulajdonosoknak, mivel az eső miatt csak a Suzanne Lenglen pályán folyt a játék délig. A Philippe Chatrier arénában a szabadkártyás Alizé Cornet és a 7. kiemelt kínai Cseng Csin-ven mérkőzése nem kárpótolta a szurkolókat, és a további 12 pályán, köztük Marozsán Fábián páros bemutatkozásán, az eső miatt nem pattogott a labda.

Rafael Nadal hétfői nyilatkozatában elmondta, hogy edzésileg pozitív hetet zárt, és jobban érezte magát, mint korábban, mozgásában nem érzett korlátozást. A mérkőzésen is jól tudott mozogni, de egy kemény ellenféllel szemben kellett helytállnia. Nadal szerint megvoltak a lehetőségei, de a végül nem sikerült győznie.

A spanyol teniszező beszélt arról is, hogy az utóbbi két évben a legnehezebb folyamaton ment keresztül pályafutása során, de sikerült visszatérnie és részt vennie a versenyen. Az olimpiai részvétel a következő célja, és bár nevezett Wimbledonba, még nem döntött a részvételről. Nadal szerint nem lenne okos döntés Wimbledonban indulnia, mivel a salakról fűre, majd vissza salakra való átállás nem lenne pozitív a jelenlegi helyzetében.

Nadal elmondta, hogy nem akarja azt érezni másfél év múlva, hogy nem adta meg magának az igazi esélyt, amikor kezdett egészségesebb lenni, ezért nem mondja azt, hogy vége, nem vonul vissza. A keddi nap további eseményei között szerepelt, hogy a páros mérkőzéseket törölték, így Marozsán Fábián és brazil párospartnere sem lépett pályára, és a következő napok játékrendje is bizonytalan az esős időjárás miatt.