Polgárdi férfi elgázolta volt élettársa új párját

2021 nyarán egy polgárdi férfi szándékosan elgázolta volt élettársa új párját, aki a baleset következtében életét vesztette. Az elkövető a gyilkosság után felcsengetett az asszonyhoz, és a kaputelefonon keresztül közölte vele, mit tett.

A tragédia előzménye, hogy a 38 éves férfi 2017-ben költözött el volt barátnőjétől, de nem tudta elfogadni, hogy a nő továbblépett. Éveken át zaklatta volt párját trágár üzenetekkel és telefonhívásokkal. A baleset napján a férfi éppen a közös gyermeküket vitte haza, amikor a környéken körözve megvárta az asszony új párját. Amint az áldozat megjelent, a vádlott felgyorsította autóját és elütötte a férfit. Az elgázolt férfi súlyos sérüléseket szenvedett, többek között kétoldali koponyatörést és tüdőzúzódást. A kórházban napokkal később belehalt sérüléseibe.

A Székesfehérvári Törvényszék első fokon 10 év börtönbüntetésre ítélte a gázolót, és 6 évre eltiltotta a vezetéstől. Az ítélet nem jogerős, mivel minden érintett fellebbezett. A Győri Fellebbviteli Főügyészség szerint azonban hosszabb büntetés kiszabása szükséges, és az ügyben várhatóan a Győri ítélőtábla hoz jogerős ítéletet.

Az RTL Híradó és a 24.hu beszámolója szerint a rendőrséget egy társasház mögötti parkolóban fekvő, vérző fejű férfi miatt riasztotta több helyi lakó is. Az ütközés nyomai a rendőrségi fotón is látszódnak, az áldozat ugyanis rácsapódott a gépkocsi motorháztetejére, majd a sofőr gyorsított, és a súlyosan sérült férfi a betonra zuhant.