Ötezer forintért gyalogolhatunk majd át a Nemzeti Összetartozás Hídján

Ötezer forintba kerül majd a belépő a sátoraljaújhelyi Nemzeti Összetartozás Hídjára, amelyet a Nemzeti Összetartozás Napján, jövő kedden adnak át. A híd építésére 4,1 milliárd forintos támogatást fordítottak, és a szerkezet 700 méter hosszú, valamint 80 méter magasban húzódik.

A 24.hu információi szerint az eredeti tervekben 2,8 milliárd forintot szántak a beruházásra, de ezen az áron nem találtak kivitelezőt. A híd költségei így meghaladták a 4 milliárd forintot, ezenfelül a Zemplén Kalandpark további fejlesztése is 3 milliárd forintba került, amely magában foglal egy új libegő költségeit is. A fejlesztések miatt több mint egy kilométer hosszan ki kellett vágni a helyi erdőt.

A híd világrekordernek készült, de nem sikerült csúcstartónak lennie, mivel Csehországban közben elkészült egy 721 méter hosszú gyalogos függőhíd. A cseh híd felfüggesztett része azonban pár méterrel rövidebb, mint a sátoraljaújhelyi hídé, így a magyar híd mégis büszkélkedhet egyfajta dicsőséggel. Mindazonáltal a cseh híd építése 1 milliárd forinttal kevesebbe került.