A nyírteleki jegyző cáfolja, hogy kátyú okozta volna a halálos rollerbalesetet

A közelmúltban történt rollerbaleset, amely Nyírteleken esett meg, nem a kátyúk miatt történt, állítja a helyi önkormányzat és a jegyző. A hatóságok még vizsgálják az eset körülményeit.

Korábban úgy tűnt, hogy egy kátyú okozta a tragédiát Nyírteleken, ahol egy rolleres súlyosan megsérült és belehalt a sérüléseibe. Azonban a nyírteleki önkormányzat keddi közleménye szerint a baleset nem a kátyúk miatt történt. Bartovics Norbert, Nyírtelek jegyzője kijelentette, hogy a Nyíregyháza és Tokaj közötti bicikliúton, így Nyírteleknél sem találhatók kátyúk. Hozzátette, hogy a múlt szombati 7. Bringa Pikniken több ezren bicikliztek a biztonságos útvonalon, és senki sem sérült meg.

A jegyző felhívta a figyelmet a körültekintő közlekedés és a védőfelszerelés viselésének fontosságára, amelyek hozzájárulhatnak a balesetek számának csökkentéséhez. Információk szerint az elhunyt férfi nem viselt bukósisakot a baleset idején, ez az információ a Nyírtelek Város Facebook-oldalán is megjelent, a Szon.hu információit átemelve.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Rendőr-Főkapitányság sajtó szóvivője hétfő délelőtt nyilatkozta, hogy még vizsgálják a baleset körülményeit. A Telex is beszámolt arról, hogy a baleset nem az útburkolat hibái vezettek a végzetes kimenetelhez. Sajnos, egyre többen szenvednek súlyos sérüléseket a nem körültekintő rollerhasználat miatt, és sokszor tragikus kimenetelű baleset is történik a vármegyében. Az Index is beszámolt a vasárnap délelőtt történt esetről, amikor a középkorú férfi életveszélyesen megsérült, és a helyszínre mentőhelikoptert is riasztottak, de a szakemberek már nem tudták megmenteni az életét.