Makranczi Zalán: A magyar színészek túl vannak terhelve

Makranczi Zalán szerint a magyar színészek túl vannak terhelve és nem kapnak megfelelő anyagi elismerést a munkájukért. A Reggeli műsor vendégeként beszélt a színészek hazai helyzetéről, kiemelve, hogy a szakmabeliek gyakran reggel hatkor kezdik a napjukat és este későig dolgoznak, miközben kevés időt tölthetnek a családjukkal.

Makranczi elmondta, hogy a színészek napja gyakran szinkronmunkával kezdődik, majd próbák és további szinkronok következnek, miközben a családi kötelezettségeket is teljesíteni kell. Peller Mariann, a műsorvezető hozzátette, hogy bár sok munkája van annak, aki így él, ez a fajta elfoglaltság jelentős hátrányokkal is járhat.

A színész arra is kitért, hogy egy barcelonai konferencián a külföldi kollégák meglepődtek, amikor megtudták, mennyit keres Magyarországon egy szinkrondramaturg, és a hallottakat senki sem hitt el. Makranczi szerint a szakmabeliek egyre inkább felismerik, hogy a jelenlegi helyzet nem fenntartható, és változásokra van szükség.

A változás szükségességét hangsúlyozva, Makranczi kiemelte, hogy a színészek között egyre többen gondolkodnak el azon, hogy összefogjanak és változtassanak a szakma jelenlegi állapotán. Pozitív példaként említette, hogy nemrég Győrben több mint kétszáz színházi dolgozó fogott össze a fizetésük inflációhoz igazítása érdekében.