Halálos fenyegetés egy magyar aktivista ellen

Magyar Péter egyik támogatóját, Láng Balázst fenyegette meg halálosan Forgács Béla, a Mi Hazánk balástyai képviselőjelöltje, aki korábban a rendőrségnél dolgozott.

Láng Balázst, aki korábban a BBC-nél szerkesztőként és az MSZP kommunikációs igazgatójaként tevékenykedett, és jelenleg Nagy-Britanniában él, egy erőszakos hangvételű üzenet érte a Facebookon. Az üzenetet Forgács Béla, a Mi Hazánk balástyai képviselőjelöltje küldte, aki a Csongrád-Csanád vármegyei rendőrségnél dolgozott korábban.

Forgács a következő szavakkal fenyegette meg Lángot: „Én a szívemre teszem a kezem, és őszintén mondom: te egy mocsok féreg vagy. Szívesen likvidálnálak ingyen és bérmentve a Gepard M1 magyar fejlesztésű mesterlövész puskával, amit lehetőségem volt kipróbálni a közelmúltban… Csak egy a baj, nem szenvednél egy pillanatot sem, mert darabokra szaggatna egy szempillantás alatt”.

Láng Balázs szerint a kormánypárti oldal próbálja őt beállítani Magyar Péter külföldi finanszírozójaként, ami szerinte nevetséges. A fenyegetéseket azután kapta, hogy a „Talpra Külföldön Élő Magyarok” Facebook-csoport tagjai Orbán-ellenes kommenteket fűztek egy poszthoz. Láng szerint a kormánypárti propaganda ezután úgy állította be, mintha ő és csoportja Orbán halálát akarná, holott ő maga a meglőtt szlovák miniszterelnök, Robert Fico felépüléséért szorított egy posztban.

A rendőrség megerősítette, hogy büntetőeljárást indítottak az ügyben, és egy 59 éves férfit hallgattak ki gyanúsítottként. A rendőrség hivatalos válasza szerint Forgács Béla jelenleg semmilyen jogviszonyban nem áll velük, bár korábban munkavállalóként dolgozott a rendőrség állományában.

A Mi Hazánk sajtóosztálya szerint Forgács Béla magánvéleményt fogalmazott meg hirtelen felindulásból és meggondolatlanul. A párt politikai eszközökkel kívánja legyőzni Magyar Péter globalista pártját és a baloldal prominenseit, mint például Láng Balázst. Forgács Béla a jelöltségtől való visszalépésével már nem képviseli a pártot.

Láng Balázs a visszalépésre reagálva úgy nyilatkozott, örül, hogy a hazai szélsőjobb nem likvidálással szeretné képviselni a Csongrád megyei választókat, és szerinte a visszaléptetés volt az egyetlen lehetséges döntés.