Magyar Péter országjárása: 158 település és több mint 6700 perc beszéd

Magyar Péter, a Tisza Párt alelnöke öt hét alatt 15 megyében 158 települést kereste fel, és beszédeivel összesen több mint 6700 percet töltött.

Április 17-én kezdődött meg az országjárás, mely során Magyar Péter nemcsak a nagyobb városokat, hanem a kisebb településeket is meglátogatta, és szinte mindenhol tartott beszédet. A Népszava összegzése szerint egy megyében általában két napot töltött, és naponta 5-6 helyszínre is ellátogatott.

A 158 település közül 111-en készültek videófelvételek a beszédeiről, míg 32 helyen, technikai vagy egyéb okok miatt, nem készült felvétel a beszédekről. Összesen 143 beszédet tartott, melyek során 6760 percet töltött szónoklással. Ez összességében 112 órát jelent, mintha több mint 4,5 napot beszélt volna egyfolytában.

A leghosszabb előadásai 70-90 percig tartottak, ezeket főként a nagyobb városokban tartotta, ahol több ezres közönség előtt szólalt fel. A legrövidebb, mindössze 20 perces beszédét Zala vármegyei Söjtörben mondta el. Az átlagos beszédhossz valamivel több mint 47 perc volt.

Az országjárás során történt egy incidens is Tatabányán, ahol a Tisza Párt hívei a helyi Turul-kávéházat rongálták meg. Magyar Péter és a kávéház üzemeltetője, Boczonádi János között ellentmondásos információk láttak napvilágot az eseményekkel kapcsolatban. A Tisza Párt közleményében Magyar Péter a kávéház üzemeltetőjét vádolta hazugsággal és lincshangulat teremtésével.

A politikus most egy új kezdeményezéssel állt elő, és bulizni hívja a fiatalokat a Margitszigetre. A Tisza Párt elnöke május utolsó napján, pénteken egy "laza, bulis estét" ígér a Wonder Island-en, ahol a résztvevők előadásokra és tematikus kvízekre is számíthatnak. Az esemény délután 4-kor kezdődik, és hajnal 2-ig tart, korlátozott számban, csak 1000 fő vehet részt. Az első ötszáz regisztráló welcome drinket is kap. A Facebook-esemény szerint a párt egy olyan napot szervez, „ahol lazíthatsz és feltöltődhetsz, hogy újult erővel vághass neki a nyár előtt rád váró feladatoknak.” A politikai jellegét nem hangsúlyozza túl, így a résztvevők egy laza kikapcsolódásra számíthatnak. A Tisza Párt alelnöke azt is ígéri, hogy a részletes programokról folyamatosan közlik majd információkat.

Az esemény, amelyet "Talpra, Fiatalok!" néven hirdettek meg, május 31-ére péntekre szervezik, és kifejezetten az érettségizőket, valamint az egyetemistákat célozza meg, akik a vizsgaidőszak stresszét szeretnék kicsit feledni. A buli a Margitszigeten lévő Wonder Island szórakozóhelyen lesz, ahol a résztvevők közös játékokon és versenyeken is részt vehetnek, élvezhetik a zenét és az előadásokat.

Ez az esemény egy nappal a Civil Összefogás Fórum (CÖF) és a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA) által szervezett Békemenet előtt kerül megrendezésre, amelyen Orbán Viktor is felszólal.