Kubatov Gábor fontos bejelentése

A Ferencvárosi Torna Club elnöke, Kubatov Gábor bejelentette, hogy a klub szerződést hosszabbított Varga Barnabással, aki a bajnoki címvédő csapat gólkirálya.

Kubatov Gábor a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a Ferencváros labdarúgócsapata megegyezett Varga Barnabással a szerződés hosszabbításáról. A klubelnök azonban nem részletezte, hogy a támadóval kötött új kontraktus pontosan mennyi ideig érvényes. A csakfoci.hu információi szerint Varga Barnabás 2017 óta az első olyan gólkirály a magyar bajnokságban, aki marad aktuális csapatánál.

Varga Barnabás, a 29 éves, kilencszeres magyar válogatott játékos, tavaly nyáron igazolt a Paksi FC-től a zöld-fehérekhez. A csatár a mostani szezonban is kiemelkedő teljesítményt nyújtott, hiszen – akárcsak az előző évben – ő lett az OTP Bank Liga gólkirálya. Varga szerezte a legtöbb gólt az előző, 2022-2023-as szezonban is, akkor még a Paks játékosaként. Ezt követően igazolt az FTC-hez, hogy pontosan mekkora összegért, az nem derült ki, de a csakfoci.hu 800 ezer euró (több mint 300 millió forint) körüli átigazolási díjról ír.

A támadó a legutóbbi idény során 40 mérkőzésen 29 gólt szerzett a Ferencváros színeiben. Emellett Varga Barnabás szerepet kapott Marco Rossi szövetségi kapitány által kijelölt, az Európa-bajnokságra készülő magyar válogatott keretében is. Tavaly tavaszi bemutatkozása óta meghatározó tagja Marco Rossi együttesének, címeres mezben eddig 9 mérkőzésen 4 gólt szerzett.