Levelek tízezrei érkeznek a Buckingham palotához

Amióta Katalin Hercegné bejelentette, hogy rákkal küzd, a Buckingham palotához rengeteg támogató levél érkezett. A polgárok többsége mielőbbi gyógyulást kíván a hercegnének.

A walesi hercegné márciusban egy videóüzenetben közölte, hogy rákot diagnosztizáltak nála. A hír hallatán sokan kezdtek találgatásokba arról, hogy mi lehet a hercegné baja és miért van szüksége orvosi beavatkozásra, de csak a vizsgálatok után vált egyértelművé, hogy rákról van szó. Kiderült, hogy a királyi család két tagjának is meg kell küzdenie a betegséggel.

Katalin Hercegné a videóüzenetben azt is elmondta, hogy kemoterápiás kezeléseket kezd a mielőbbi felépülés érdekében, és arra kérte az embereket, hogy adjanak neki és családjának teret és nyugalmat ebben az időszakban.

Alig bírják a levelek áradatát

A bejelentés óta a királyi család levelei számának megnövekedése jelentős terhet ró a királyi udvar postájára. A walesi herceg és hercegné privát irodája a Kensington Palotában található, de a királyi családnak szóló leveleket a királyi udvar postája kezeli. A Daily Mail információi szerint egy átlagos héten körülbelül ezer levél érkezik, de most ez a szám megtízszereződött.

Az emberek üzenetekkel, jókívánság kártyákkal és kisebb ajándékokkal igyekeznek kedveskedni a hercegnének. A levelek többsége jókívánságokat tartalmaz a királyi család, különösen Katalin számára. A személyzet minden üzenetre egyesével igyekszik válaszolni, de türelmet kérnek, mivel az érkező levelek száma jóval több, mint amennyit egyszerre kezelni tudnak.

Katalin Hercegné jelenleg a gyógyulásra koncentrál, míg férje, Vilmos herceg már visszatért hivatali teendőihez. Nemrégiben a Scilly-szigeteken tett látogatás során is érdeklődtek felesége állapota felől, ahol Vilmos herceg csupán annyit közölt, hogy Katalin „jól van”.