Jimmy Kimmel kisfiának szívműtétje

Jimmy Kimmel hétfőn bejelentette, hogy legkisebb fia, Billy sikeresen átesett a harmadik nyílt szívműtétjén a Los Angeles-i Gyermekkórházban a Memorial Day hétvégén. Az 56 éves humorista egy édes fotót is megosztott hétéves fiáról, aki szelíden mosolyogva fekszik a kórházi ágyban, és megosztotta a fiáról szóló egészségügyi híreket.

A műsorvezető elmondta, hogy sok optimizmussal és majdnem ugyanannyi félelemmel vágtak neki a műtétnek, de egy új billentyűvel és egy boldog, egészséges gyermekkel tértek haza. Kimmel dicsérte Billy orvosait, élükön a "zseniális sebésszel", Vaughn Starnes-szal, Tim Casarez kardiológussal, és kiemelte a CHLA kiváló, keményen dolgozó személyzetét, orvosokat, nővéreket és ápolókat is, akik hatalmas szakértelmükkel segítették őket.

A műsorvezető megdicsérte feleségét, Mollyt is, akit "erősebbnek" nevezett, mint amilyennek egy anyának lennie kellene, és úgy üdvözölte a kis Billyt, mint "a legkeményebb (és legviccesebb) hétéves gyereket, akit ismerünk". Kimmel felhívta a figyelmet arra, hogy sok szülő és gyermek nincs olyan szerencsés helyzetben, hogy öt nap után hazamehessen, és arra kérte az embereket, hogy osszák meg velük szeretetüket, szívüket és imáikat.

Korábban Kimmel már beszélt kisfia szívbetegségéről, a Fallot-tetralógiáról, amely egy veleszületett szívrendellenesség, és amely miatt Billynek már három napos korában nyitott szívműtétre volt szüksége. A Fallot-tetralógia szívhibák együttesét foglalja magában, beleértve a tüdőartéria szűkülését, a kamraszeptum hibáját, az oxigénszegény vért szállító ér elferdülését, amely a vért közvetlenül az aortába küldi ahelyett, hogy a tüdő felé tartana, valamint a jobb kamra megvastagodott falát. Ez a betegség a leggyakoribb összetett veleszületett szívrendellenesség.

Kimmel hálás a szeretetteli idegeneknek, akik imákat mondtak értük vagy pozitív energiát küldtek nekik, valamint a családjának és barátainak, akik támogatták őket ebben a nehéz időszakban. Kiemelte, hogy a Disney bőkezű adományai is hozzájárultak a kezelésekhez, és büszke arra, hogy ilyen helyen dolgozik. "Semmi nem jelent többet, mint törődni egymással" – zárja sorait a sztár.