Írna sorozatot? Most tízezer euróért megteheti

Újból meghirdeti írói ötletbörzéjét az RTL és a Paprika Studios. A Hypewriter pályázaton a résztvevők potenciális, Kelet-Közép-Európában piacképes sorozatok alapötletit kell prezentálják, ahol a legjobb tervet pénzjutalomban részesíti a zsűri. Idén ismét tízezer euró jár a győztesnek, aki mellette lehetőséget kap, hogy sorozatötletének pilot epizódja elkészülhessen.

Hatodik alkalommal rendezik meg a Hypewriter sorozatírói pályázatot. A 2018-ban indított kezdeményezés, ami egyedül 2020-ban szünetelt, idén újból keresi az egyedi, formabontó, piacképes ötleteket, amelyek Kelet-Közép-Európában televíziós sorozat képében megvalósulhatnak.

A versenyre különféle műfajokban várják a beküldött ötleteket. Lehet nevezni krimivel, drámával, vígjátékkal vagy akár dramedyvel is – a lényeg, hogy az alapötlet széles körben érdeklődést válthasson ki és illeszkedjen a régió piaci működéséhez, igényeihez, trendjeihez.

Elindult a jelentkezés

A 2024-es pályázat kétfordulós. Az első körben előválogatás történik, ahol a Paprika Studios és az RTL csapata 15 pályaműre szűkíti le a nevezett tervezeteket. A bennmaradó versenyzők online, alkotói workshopon, elődöntőn vesznek részt, ahol eldől, melyik az a 8–10 pályamű, amelyet élőben prezentálhatnak a döntőn.

Az utolsó körre 2024 októberében, Budapesten kerül sor, ahol a versenyzők egy pitchfórum keretein belül, a hazai és nemzetközi szakma képviselői, valamint a zsűri előtt mutathatják be ötleteiket. A prezentáció egyik sarkalatos része, hogy az esemény angolul zajlik, így angol nyelven is kell bizonyítani a sikerhez.

A verseny győztese – akárcsak tavaly –, idén is pénzjutalomban részesül. Tízezer eurót vihet haza, továbbá lehetőséget kap, hogy sorozatötletéből pilot epizód készülhessen. A nevezés május 27-én elindult és egészen 2024. július 30-ig tart.