III. Károly egyetemi kecskeszobra aukción

Meglepő műtárgy került elő Kanadából: egy színes kecskeszobor, melyet az egykor Cambridge-i Egyetem hallgatójaként készített III. Károly, az Egyesült Királyság jelenlegi uralkodója.

A Blikk értesülései szerint a hatvanas évek végén készült, mindössze néhány centiméter magas, pink, barna és sárga színű kecskeszobor a műtárgypiacon jelent meg. A szobor eredetéről keveset tudni, csupán annyit, hogy egy Cambridge-i Egyetemi konyhában dolgozó nőhöz került, aki aztán továbbajándékozta unokaöccsének, Raymond Pattennek, aki jelenleg Kanadában él.

A Hansons Auctioneers aukciósház biztos az alkotás eredetiségében, és hamarosan aukcióra bocsátják a tárgyat. A kecskeszobor, melyet feltehetően a 1969-től 2006-ig létező Royal Regiment of Wales kabalaállata ihletett, 2,2-4,4 millió forint közötti összegért kelhet el, de egy intenzív licitharc esetén ez az összeg akár sokszorosára is nőhet. Károly korábbi művei, például gyermekkori rajzai is hasonlóan magas értéken keltek el, tavaly például 76 ezer dollárért, azaz körülbelül 27 millió forintért cseréltek gazdát.

: Blikk