Horváth Rita: az anyagyilkos asszony, akit a Blikk megtalált

A Blikk információi szerint elfogatóparancsot adtak ki egy 42 éves nővel szemben, akit minősített emberöléssel és kiskorú veszélyeztetésével vádolnak. Horváth Rita édesanyját hagyta elpusztulni, gyerekeit pedig súlyosan elhanyagolta.

Horváth Rita ellen a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Főügyészség idén januárban emelt vádat. Az édesanyja, Vera néni 2022. november 2-án halt meg, gyerekeit pedig az anyjuk elhanyagolása miatt vették el tőle. Dr. Gál Katalin Zsuzsanna, a főügyészség szóvivője szerint az idős asszonyt a lánya nem etette, nem itatta, és a testi higiéniai ellátását sem biztosította, ami súlyosbodó állapotához vezetett. A halálát a borzalmas állapot gyorsította fel, ahol lefogyott, sebek és vérveszteség jelent meg a testén, valamint felfekvések alakultak ki rajta.

A tragédia során Horváth Rita gyerekei közül a középső, egy alultáplált kisfiú, egy második emeleti ablakon keresztül próbált menekülni, de leesett és megsérült. A gyerekek ellátatlansága miatt a mentők rátaláltak az otthonban lévő, legyengült állapotban lévő nagymamára is. A nőnek három gyereke volt három különböző férfitól, akik közül a legnagyobb szellemi sérüléseket szenvedett, mert csecsemőként az apja a falhoz vágta. A gyerekek későbbi bántalmazásáról is beszámolt egy családhoz közeli ismerős.

A Blikk kedden felkereste Horváth Rita soproni lakóhelyét, ahol már hónapok óta nem látták. Telefonon azonban sikerült elérniük, ahol a nő azt állította, nem tudott a körözéséről, majd megszakította a hívást. Amennyiben elfogják és beismeri tetteit, az ügyészség tizenkét év fegyházra ítélését kérte.